Beverwijk

B-Brave

B-Brave treedt op tijdens PreSail in Beverwijk! Wil je er heen? Let dan op, want je moet voor B-Brave dus niet naar IJmuiden, maar naar Beverwijk.

B-Brave is te zien en te horen van 19.00 tot 19.30 uur in de haven van Beverwijk. Het adres is Noorderkade, Beverwijk. De haven ligt op loopafstand van het bus- en treinstation in Beverwijk en is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Rij dan naar Beverwijk en volg de route die met borden is aangegeven naar de (gratis) parkeerterreinen, ook op loopafstand van de haven.

 

Programma PreSail IJmond - Beverwijk

In Beverwijk gaat PreSail IJmond van start op dinsdag 18 augustus om 15.00 uur. De burgemeester heet u welkom en u wordt toegezongen door de kinderen van de Montessorischool en het Babette Labeij Choir. 

Dan is de kop eraf en kan het feest beginnen:

Doorlopend zijn er optredens van het Babette Labeij Choir, straattheater, de Wijkerstraatband, demonstraties van oude ambachten, een tentoonstelling van Museum Kennemerland over de geschiedenis van Sail, demonstraties van de jeugdbrandweer, de Zeeverkenners zijn present, kom kijken bij de Techniekcampus en diverse ondernemers laten zien wat ze in huis hebben.

Trek gekregen? Loop langs de barbecue, de viskraam, neem een suikerspin of iets anders van de verschillende eettentjes en horecapunten langs de kade.

Vanaf 15.00 uur wisselen Shantykoor De Zilk en het Bataviakoor elkaar af op het kadepodium, met de finale rond 19.00 uur.

Vanaf 15.00 uur zijn er doorlopend demonstraties van oude ambachten, het koor van Babette Labeij zal nog zingen, de Wijkerstraatband zorgt voor een goede sfeer, Museum Kennemerland verzorgt een expositie.

Om 18.00 uur geven de DJ's de aftrap op het hoofdpodium.

Om 18.30 uur volgt het Babette Labeij Choir.

Om 19.00 uur treedt B-Brave op,

om 20.00 uur de 4Tuoze Matroze,

om 21.30 uur de slotact van de Bloes Broers,

einde rond 22.30 uur.

Bereikbaarheid en parkeren

Komt u naar de Beverwijkse haven op 18 augustus? Het is een aanrader om met de fiets te komen. Kiest u voor het openbaar vervoer? De haven ligt op loopafstand van het bus- en treinstation van Beverwijk.

Als u met de auto komt, volg dan de verwijzingsborden naar de diverse (grote) parkeerterreinen. Op loopafstand van de haven is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Let op: Als u parkeert op het Meerplein, houdt u er dan rekening mee dat daar betaald parkeren geldt tot 18.00 uur.

 

Welke schepen zijn er?

Het hospitaalschip Willem Alexander zal aanmeren in Beverwijk. Ook de schepen Minerva (tot 19.30 uur), Morgenster, Waddenzee en Sagres zullen in Beverwijk liggen en naar verwachting ook de Nadezhda, Rupel, Duet, La Cancalaise, Jolie Brise, White Dolphin, Bel Espoir en Rara Avis. Verder zijn er 7 mini-tall ships, 15 historische kotters, pleziervaartuigen en andere schepen.

Eerder was sprake van de komst van tall ship Esmeralda naar Beverwijk, maar dat blijkt in verband met de diepgang niet mogelijk te zijn.

Onder het tabblad 'nautisch' vindt u informatie over alle schepen in IJmuiden en Beverwijk’. Overigens zijn geen exacte aankomsttijden van de schepen te geven.

 

PreSail IJmond - locatie Beverwijk
wordt gesponsord door:

  

 

 

 

Contact

Stichting PreSail Havenfestival IJmuiden

Halkade 4 1976 DC IJmuiden info@havenfestivalijmuiden.nl

Projectleiding

No Nonsense Producties tom@nnprod.nl