Serendiep

De Serendiep is een varend onderkomen voor het werk van kunstenaarscollectief De Spullenmannen. Aan boord bevinden zich een theater en het Knopjesmuseum. Het schip werd in 1959 gebouwd bij scheepswerf De Jong en Smit te IJsselmonde, als een van laatste geklonken schepen.

Onder de namen ‘Fe’, en vanaf 1971 ‘Anje’ deed het dienst als vrachtschip op de binnenwateren van voornamelijk Nederland, België en Duitsland. In 1028 kwam het schip in handen van De Spullenmannen, die het nu ombouwen tot een plek voor wetenschap, absurdisme en commons.

Vanaf april dit jaar bevaart het schip de binnenwateren om zoveel mogelijk havensteden en evenementen aan te doen. Het is een proefjaar om te kijken wat wel en niet werkt en hoe het schip zo optimaal operationeel ingezet kan worden. In het ruim van het schip is het Knopjesmuseum gehuisvest: een labyrint met wetenschappelijke vraagstukken en allerhande bizarre apparaten voor volwassenen vanaf 12 jaar. Zie ook www.knopjesmuseum.nl). Daarnaast biedt de theaterzaal ruimte voor 50 bezoekers die een lezing of voorstelling kunnen bijwonen.

Contact

Stichting PreSail Havenfestival IJmuiden

Halkade 4 1976 DC IJmuiden info@havenfestivalijmuiden.nl

Projectleiding

No Nonsense Producties tom@nnprod.nl